Suplimente pentru mari si mici

Cand ai copii care merg la scoala sau gradi simti efectiv cum trece timpul, parca ieri ma bucuram ca vine vacanta, acum e aproape pe sfarsite. In toamna anului trecut am descoperit tot cautand echinaceea masticabila pentru copii produs ECHINA VIT. C de la Hofigal. Desi nu are un gust tocmai placut copilul meu mai mic care era la gradi l-a rontait si i-a fost de mare ajutor, initial i-am dat o luna cate 3 pe zi si a facut fata valurilor de viroza de la gradi. Acum vreau sa ii dau iar cate 1 sau 2 pe zi sa il pregatesc pentru inceperea scolii.
Cam asa arata Ecina vit. C cutia cu 60 de comprimate masticabile si 1 comprimat contine:

– 150 mg extract de fructe de catina
– 100 mg extract de roinita
– 80 mg extract de fructe de maces
– 50 mg extract de echinacea
– 50 mg extract de fructe de zmeur
– 50 mg seminte degresate de in

Eu pentru ca nu am voie sa iau suplimente care contin B12, acid folic si iod din cauza carcinomului malign tiroidian vreau sa adaug Selezin ACE la B Complex + Vitamina C de la Walmark pe care il iau pentru ca este un supliment de vitamine B fara B12 si fara acid folic.
Tot citind zilele aceste Terapia Gerson m-am gandit sa fac si eu o cura de coenzima Q10. In carte se recomanda sa se inceapa cu 50 de mg zilnic timp de sapte zile, apoi este marita la 100 mg pe zi, pentru a ajunge la 500-600mg zilnic. Am mai facut o cura acum un an jumate, cam trei luni dar nu am marit doza, am luat 3 luni 60 de mg pe zi. Totusi vreau sa discut si cu dl. dr. inainte sa ma arunc ca berbecul.

Ca de obicei mai zic si ce ma mai doare, pai tot articulatiile de la degetele mainilor, azi aproape ca nici ele nu m-au deranjat asa rau. Mai am bineteles si cate o curentarea asa la nivelul scalpului si al membrelor si … cam atat.

4 comentarii “Suplimente pentru mari si mici

  1. ma bucur ca esti bine. Cam aceleasi simtome le mai am si eu.Sunt in pauza prelungita deoarece pana acum a fost d-na dr. in concediu iaracum cand a venit nu pot merge eu din cauza serviciului. Sper sa nu fie o problema ca amo pauza mai lunga decat 7 zile.

  2. Dora spune-mi te rog daca sti, am luat magneziu din proprie initiativa vazand analizele cu magneziu scazut. O prietena bolnava tot ca noi a zis ca este gresit ca magneziu nu e voie in borelioza.Sti ceva?

  3. Nu stiu ce sa spun despre magneziu, am vazut si eu ca nu este bine sa iei, totusi eu am luat de 3 ani, cam 3 saptamani in fiecare luna o pastila sau chiar 2 de osteocare, care este o combinatie de calciu, magneziu, zinc si D3. Eu nu am tiroida si trebuie sa iau 1000 mg de calciu pe zi, chestia e ca, calciul asta trebuie luat impreuna cu magneziu. Totusi de 2 luni nu am mai luat deloc nici calciu nici magneziu, nu pot sa zic ca mi-a fost rau ca nu le-am mai luat, ieri mi-am facut analizele si chiar sunt curioasa daca a scazut calciul si magneziu.
    Eu as vrea sa nu mai iau magneziu daca se poate, bineinteles daca analizele spun ca trebuie si daca imi apar tremuraturi si zbatere de muschi o sa iau. Daca unii spun ca nu e bine atunci poate stiu ei ceva, daca poti sa traiesti fara el scoate-l.
    Eu o perioada o sa iau numai calciu cu D3 si alte suplimente, fara magneziu cat se poate.

  4. Analizele sunt super bune, hemoleucograma buna, tgo, tgp, uree, colesterol ok, tsh foarte foarte mic aproape 0 asa cum trebuie sa fie la mine, ca, mg in limite, chiar spre limita superioara.

    Dr. copilului mi-a zis ca totusi daca calciul e mare inseamna mai ales la copii ca el nu prea se depune si sta de aiurea prin sange. Acum na atat timp cat sunt acolo pe buletinul de analize niste limite si ca. si mg. sunt in acele limite este bine. Eu nu o sa mai iau mg. daca nu imi apar manifestari musculare sau daca nu ma apuca prea tare insomniile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *