Suferinta nu este o pedeapsa

“Suferinta nu este o pedeapsa si, uneori, nu este nici macar consecinta faptelor tale. Este doar o cale prin care iti slefuiesti sufletul si viata…asa ca n-ar trebui sa plangi, ci sa accepti si sa zambesti recunoscator.”

Pe autoarea mesajului de mai sus o gasiti aici.

3 comentarii “Suferinta nu este o pedeapsa

  1. cat nu suport eu doctrina asta ortodoxa care spune ca “suferinta slefuieste” si “intoarce si celalalt obraz” ca e de bine.
    acum, serios! cine vrea sa-si slefuiasca sufletul si viata prin dureri incredibile si stari abominabile cand ai putea fi bine merci acolo in lume traindu-ti viata in ignoranta sufletului neslefuit asa cum fac acum sute de mii de manelisti burtosi, ortodocsi doar prin botez, tolaniti in iarba de pe valea cerbului?

  2. Nu vrea nimeni nici sa se slefuiasca, nici sa traiasca precum barosanii si manelistii. Ai probleme sau nu, te confrunti sau nu cu suferinta, insa cand asta se intampla ajungi sa privesti altfel viata, oamenii, valorile care te ghideaza si ai de ales: ori te inraiesti, ori devii mai bun, depinde. Eu, una, cu toate suferintele mele, ma prefer asa, decat unui manelist sau unei pitipoance care nu vede altceva decat masini, terase si haine. Si cred ca gandirea asta am dobandit-o tocmai prin prisma intamplarilor aparent nefericite. Pana la urma…ai doua variante: ori iei partea buna a bolii, ori pe cea rea. Singura diferenta e ca cea de-a doua varianta nu va face altceva decat sa cronicizeze si sa inrautateasca situatia…parerea mea.

    • :)) am regasit articolul asta si comentariile. La 7 ani distanta, si dupa altee intamplari dramatice, ca dupa data era 2012, deci raul de-abia atunci incepea :)) as spune ca mentin tot ceea ce am spus cu o singura mentiune: f urat din partea mea ca i-am adus in discutie pe manelisti si pitipoance.:) Sunt si ei tot oameni, cu rolul lor pe Pamantul asta… nu stiu ce-mi veni sa ii aduc in discutie. Intre timp, Dana, trebuie sa schimbi adresa site=ului unde ma gasesc oamenii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *