Spalatul pe dinti te scapa de boli

Spalatul pe dinti seara cand sunt adormita dar mai ales dimineata inainte de doza de euthyrox este de-a dreptul un mare chin, dar proasta igiena orara se pare ca are mare legatura cu aparitia unor boli. Nici un strop de apa nu trebuie inghitit dimineata pana nu este spalata foarte bine gura.
Am incercat tot felul de paste de dinti una mai natura si mai organica decat alta, facute in propia bucatarie chiar, am folosit si terapia de spalare a gurii cu ulei dar pana la urma am ramas la pasta din supermarket pentru ca am ajuns la concluzia ca tot ce conteaza este doar sa iti freci strasnic dintii si sa clatesti bine gura cu apa multa si din cand in cand sa mai adaugi un pic de bicarbonat sau sare neiodata. Imi vizitez si stomatoloaga o data pe an pentru detartraj stiu ca trebuie la 6 luni dar nu am nervi pentru asa ceva atat de des.

Cel mai recent articol pe aceasta tema l-am citit acum cateva zile pe csid.ro, un profesor in stomatologie crede ca este o legatura intre niste bacterii responsabile de anumite afectiuni gingivale si artrita reumatoida. Articolul il puteti citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *