Paine de secara

De doua saptamani mi-am inlocuit painea de grau facuta in casa binenteles cu paine de secara (din faina integrala de secara). Painea de secara este singura paine acceptata in terapia Gerson, are un indice glicemic mai mic si contine mai putin gluten decat painea de grau integrala.
Nu stiu daca asupra sanatatii a avut un rol pozitiv dar asupra aspectului fizic clar da, stratul adipos de pe abdomen s-a micsorat considerabil.
Stiu ca atunci cand esti bolnav nu ai decat o dorinta (sa fii sanatos) dar conteaza si cum arati. Cand mai povestesc despre boala mea (destul de rar) de fiecare data aud, “Nu stiu cum ziceti ca sunteti asa bolnava ca eu vad ca aratati destul de bine”. De ce ar trebui sa aratam rau? Nu, ca asta ne-ar mai trebui sa aratam si rau.
Am vazut un film cu o femeie care facea chimioterapie, si cu cat reactiile dupa chimioterapie erau mai violente cu atat fusta era mai scurta. Eu nu mi-am scurtat fustele dar in 3 ani de boala mi-am cumparat mai multe perechi de pantofi cu toc decat imi cumparasem in 36 de ani. Cred ca este o reactie ceva gen sa ma mai fatai pe tocuri cat mai pot. Desi nu sunt o persoana pesimita in ceea ce priveste boala multe lucruri care imi fac placere nu le mai aman cum faceam inainte de boala, atat cat imi permit bineinteles.

Hai ca o dau in melancolii, pun acum o poza cu cina mea poate insipra pe cineva 🙂
paine de secara

P.S. Ma simt la fel ca acum o saptamana, acum o luna, si acum mai multe luni, adica am zile bune aproape fara simptome si zile mai putin bune cu simptome atat neurologice cat si articulare.

Un comentariu la “Paine de secara

  1. partea nasoala e ca painea de secara (integrala) precum si cea de ovaz, soia, orz, tot integrale, nu cresc de nicio culoare. am incercat in toate modurile pamantului si nimic. tot caramida de batut cuie devine dupa 2-3 zile.
    singura scapare e s-o bagi la congelator feliata si s-o decongelezi pe masura ce-o mananci….
    anyway… greu si cu mancarea asta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *