Gandacul cu burta in sus

Am intrerupt antibioticul de la sarbatori pentru ca nu mai aveam simptome neurologice, ma simteam bine dar aveam usoare palpitatii cand luam tratamentul. Nu stiu daca aceste palpitatii erau o reactie fizica la antibiotic sau era ceva care se declansa in capul meu pentru ca eram ingrijorata ca iau de prea mult timp antibiotic si in absenta starii de rau este greu de urmat acest tratament. Am ramas in continuare in observatia dl. doctor pe un tratament naturist ajutat de sucuri de legume, o alimentatie cat mai sanatoasa plus gimnastica si o buna gestionare a stresului. Usor de zis greu de realizat gestionarea stresului, au fost 2 luni jumatate in care m-am simtit foarte bine, digestiv mi-am revenit mai greu dar acum si digestiv sunt bine.
Zic de stres pentru ca el m-a facut sa ma simt ca un gandac cu burta in sus care se tot zbate, da din picioare si se agita sa revina la normal. O perioada mai agitata la servici, emotii care ma faceau sa imi aud inima in urechi mi-au adus o saptamana de insomnie, curentari, tremuraturi de muschi, tot corpul parca se incordase si parca eram intr-un sac de sticla, limba plina de candida. Am constientizat momentul de stres dar nu am crezut ca imi va face atat rau, eram intr-o perioada cu mult suc verde (din spanac bio, patrujel, urzici), salate verzi, gimnastica seara si dinimeata, sauna saptamanal.
Ce am facut? am incercat sa nu ma mai stresez, am adaugat benfogamma de 50 mg care este vit B1 si ajuta mult in nevrite dar nu poti sa iei mult timp ca face un dezechilibru de B-uri in corp, vessel due, am adaugat coenzima Q10 400 mg, seleniu, omega 3, am scost pelinul, cat’s claw, cam tot ce luam de doua luni jumatate, am adaugat frunze de maslin in doza mai mica si sarsaparilla plus arigla algo. Candida pe limba a fost o mare surpriza eu care intr-un an de antibiotic am luat numai 5 zile de fluconazol dar asta s-a intamplat si cu parere de rau am luat 3 zile consecutive fluconzol de 150.
Nu stiu ce m-a ajutat din ce am luat dar am scapat de starea de rau si somnul mi-a revenit.
Concluzia povestioarei este ca stresul nu are ce cauta in viata noastra daca vrem sa fim sanatosi.

3 comentarii “Gandacul cu burta in sus

 1. Corect! asa am remarcat si eu in viata post-antibiotic. Toate bune si frumoase pana te lovesti de stres/soc emotional.
  Din fericire revenirea la starea de bine se face rapid.
  Solutii nu prea vad, poate un psihoterapeut care sa ne ajute sa ne gestionam mai bine emotiile si stresul?poate schimbarea jobului? usor de spus, greu de facut….insa viata normala, sanatoasa, n-ar trebui sa contina stres, cel putin nu zilnic, nici macar saptamanal ci cel mult 1-2 ori pe an…..
  Vindecarea/viata sanatoasa inseamna: dieta sanatoasa, miscare si psihic bun. Din nefericire nu merge cu 2/3…

  Palpitatii la inima am avut si eu, mi-au disparut dupa 2 saptamani de la renuntarea la antibiotic si de atunci n-au mai aparut, le consider efect advers al medicamentelor.

 2. Dora si eu sunt bine.Nu mai iau antibiotic de 6 luni. In aceste 6 luni am luat naturiste, vessel due si vit.C.Am refacut RMN-ul si am primit vesti bune(nu au mai aparut leziuni de demielinizare noi iar cele vechi sau estompat)Ma simt foarte bine si sper sa tina starea asta mult timp de acum incolo.
  SANATATE iti doresc si numai bine.

 3. Ma bucur Mihaela, trebuie sa ne pastram starea de bine la care am ajuns cu orice pret. Inca o data ma bucur ca esti bine si ca si rmn-ul arata imbunatatiri, inseamna ca nu a fost degeaba tratamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *