Cum incepe ziua mea in timpul tratamentului

6 – trezirea
6:05 – spalat de dinti
6:05 – euthyrox (pana se absoarbe euthyroxul nu am voie sa inghit nimic – 30 de minute)
6:10 – pregatit ceaiul verde + fulgi de ovaz + cafea pentru sot
6:15-6:45 – gimnastica + pedalat la bicicleta
6:45 – incepe nebunia – imi beau ceaiul verde + LIV52 sau silimarina + omez si mai stau sa zicem pana pe la 7 apoi incep sa mananc (cel mai nesuferit lucru sa mananci la 7 dimineta, 9 e ora de mic dejun) si mananc cateva lingurite dupa care iau minociclina, iar cateva linguri bune de ovaz iau ciprinol. Termin de mancat in 20 de minute. Fuga calcat ceva haine, dus, repede inghit un tinizol dupa care mai rontai ceva si la 8 plec spre servici.

As vrea sa mai mananc si altceva nu doar fulgi de ovaz dimineata dar nu am nici o idee, lactate nu am voie, legume la prima ora nu cred ca pot sa mananc.

Azi e a treia zi de antibiotic, sunt un pic dezechilibrata (parca nu am directia buna) si ma doare usor partea dreapta a capului ca atunci cand a inceput boala, nu stiu daca are legatura cu tratamentul sau cu alergatul de aseara cand am simtit ca imi ingheata partea dreapta a capului.

Mi-a facut observatie copilul meu ca nu scriu titlul postului cu libera mare, m-am conformat.

7 comentarii “Cum incepe ziua mea in timpul tratamentului

  1. Ai putea sa incerci sa-ti faci lapte din nuci sau seminte (in prealabil lasate cateva ore in apa pentru a fi mai usor digerabile): dupa ce le clatesti de apa, le bagi la blender cu apa (1 parte nuci/seminte la 3-4 parti de apa), apoi blenduiesti vreun minut si strecori continutul printr-un tifon/dres de nailon. Lichidul obtinut il poti condimenta si indulci dupa plac cu miere, cacao, carob, scortisoara, vanilie etc. In “lapticul” asta poti adauga ce vrei tu (fulgi de ovaz, hrisca, nuci taiate mai maruntel, stafide sau curmale tocate, fructe etc). Sau poti sa mananci numai fructe daca poti sa rezisti pana la pranz…

  2. Da imi fac lapte de migdale vinerea si sambata din ce ramane imi fac un fel de prajiturele. Hrisca? am incercat mi s-a parut ceva groaznic, am lasat-o peste noapte in apa si dimineatza am gustat, voiam sa imi pun in salata dar am renuntat. Conteaza ce hrisca (marca ceva?).

  3. Da, conteaza foarte mult hrisca. Probabil ca tu ai luat din aceea maro, care e deja prajita si deci nu prea mai are cine stie de nutrienti. Hrisca cruda e de un verde deshis, uneori maro deschis si se poate lasa la inmuiat peste noapte si chiar germina (schimbi apa la 12 ore vreo 3 zile pana-i ies “coltisorii”). Chestia e ca hrisca, dupa ce e tinuta la inmuiat, e foarte mucilaginoasa si trebuie clatita foarte foarte bine pana se duce mazga de pe ea (eu o puneam intr-o sita mare si lasam sa curga peste ea apa de la robinet).
    Eu ti-as recomanda sa iei hrisca bio de la Plafar – de la firma Petras bio. Este la punga de 1/2 kg si parca era pana-n 10 lei..
    Lapte poti face din practic orice nuca sau samanta, preferatele mele sunt din nuci de Brazilia si din nuci de macadamia…plus din seminte de susan pentru calciu.

  4. eu fierb hrisca 10-15 min. O amestec cu iaurt probiotic si mananc dimineata. Fiarta nu este asa de rea.

  5. tot dimineata mai mananc curmale sau smochine, banane. Si tin de foame pana la ora 14 cand tr. sa mananc din nou.
    Vreau sa va intreb daca lintea, fasolea si mazarea sunt permise,sau dauneza.Am mai citit ca merele nu ar fi indicate in Lyme? Adevarat?

    • Nu stiu ce sa zic de mere, am citit si eu pe site-ul lyme.ro dar eu mai mananc cate un mar si fasole si mazare mananc destul de des. Linte mai rar sub forma de supa crema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *