chiar vedeam peste tot numai borrelioza

Am o buna prietena pe care de ani de zile o supara articulatii, intai un umar, l-a trata cu cortizon, dupa care timp de 6 luni au durut-o usor toate articulatiile.
Cu timpul durerea s-a cronicizat, o dor ingheieturile de la sold, o mana o doare din cot pana la palma, umarul si el intepenit. A facut radiografii, ecografii articulare, a vazut mai multi reumatologi, in afara de antiinflamatoare nu prea stiu ce sa ii dea. Si ea si unii medici spun ca e ceva infectios dar ce? Atat am batut-o la cap, a citit si ea (bine a incercat sa vorbeasca cu un reumatolog de boala Lyme dar fara succes) si s-a hotarat sa isi faca analizele la lymediagnostic.
Si-a facut WB RNAT si microscopie si nu are borrelioza. La WB toate benzile au avut valori putin peste 0 dar nu atat incat sa determine un rezultat pozitiv. La microscopie nu au aparut spirochete in schimb a aparut anaplasma.

Vorba ei daca nu am Lyme poate o scot cumva la capat, sper sa o scoata la capat cu anaplasma asta care se transmite tot prin muscatura de capusa.

Ma bucur ca nu are borrelioza, deja eu credeam ca e o epidemie de borrelioza dar uite ca mai exista si dureri articulare fara borrelia afzelii.

WB meu de la lymediagnostic arata o infectie activa cu borrelia garinii (am vorbit numai la telefon). Mai multe o sa stiu vineri cand ma duc sa iau si rezultatul de la microscopie.

Azi am avut o zi buna, fara simptome pana la aceasta ora. Urmeaz acelasi regim de viata cu gimnastica aproape zilnic, suc de legume dimineata, fulgi de ovaz, o salata la amiaza (azi am pus urzici crude dupa ce le-am tinut in apa sarata), seara mancare de leguminoase (rar putina branza sarata si carne de gaina de la tara), imi fac baie fierbinte si din cand in cand cate un masaj cu ulei de susan.

3 comentarii “chiar vedeam peste tot numai borrelioza

  1. Hipotiroidia si alergiile/ intolerantele alimentare mai pot da dureri articulare. Sunt extrem de frecvente si nu cred ca sunt diagnosticate corespunzator.

  2. Buna seara! Ce s-a intamplat cu prietena dvs? Ma intereseaza in ideea in care ma confrunt cu o situatie similara cu a ei.

    • nu s-a intamplat mare lucru, este cam tot asa, a tinut o perioada o dieta vegana si a fost mai bine, mai are dureri la umar, uneori nu il poate misca deloc, dar nu ia tratament si nici la nici un medic nu s-a mai dus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *