Anticorpi de tot felul

Ieri in drum spre Constanta mi-am rasfoit dosarul medical, uitasem cate analize am facut si cum prin excludere am ajuns la borrelioza.

 1. Anti HIV 1+2 – negativ
 2. V.D.R. L – negativ
 3. Anticorpi – Treponema pallidum – negativ
 4. Anticorpi anti-proteinaza 3 (cANCA) -negativ
 5. Anticorpi anti-mieloperoxidaza (pANCA) – negativ
 6. Anticorpi ADN dublu -negativ
 7. Anticorpi anti-neuronali (Hu, Yo, Ri) – negativ
 8. Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 – IgA – negativ
 9. Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 – IgG – negativ
 10. Anticorpi anti-beta2 glicoproteina 1 – IgG – negativ
 11. Beta2 GP1 IgM – negativ
 12. APS (SAFL) – negativ
 13. ACC – negativ
 14. Anticorpi anti-tireoperoxidaza (ATPO) – pozitiv (tiroida mea autoimuna)
 15. Proteina C reactiva – negativ
 16. HLA B27 – negativ

Asa aratau anlizele mele pentru tot felul de boli autoimune inainte de inceperea tratamentului cu antibiotice, nu stiu ce mai este acum si nici nu vreau sa ma gandesc cum vor arata daca nu imi iese faza cu tratarea borreliozei.

Deci boli autoimune nu erau, atunci hai sa ma caut in continuare la un virusolg si apoi un infectionist

 • Anti – CMV IgM – negativ, IgG – pozitiv
 • Anticorpi anti – Herpes 1+2 IgM – negativ, IgG – pozitiv
 • Anticorpi anti Varicella-Zoster IgM – negativ, IgG – pozitiv

Erau doar niste amarate de IgG deci am luat contact cu acei virusi, nu de la ei imi era rau, mai cautati doamna, mai cautati daca nu vreti sa luati un anxiolitic. Si au urmat:

 • Anticorpi anti Toxocara IgG – negativ
 • Anticorpi anti Toxoplasma IgG – pozitiv
 • Anticorpi anti Champilobacter jejuni – negativ
 • Anticorpi anti Trichinella spiralis – negativ
 • IgE (alergiile) – negativ
 • Anticopri anti Borrelia IgG – pozitiv (metoda imunofluorescenta)
 • Anticorpi + prezenta la examenul coproparazitologic Helicobacter pylori, si asa a inceput tratamentul cu antibiotice si alte cautari pentru Borrelia. Au urmat:
 • Chlamydia IgM- negativ
 • Giardia IgM – pozitiv
 • Microplasma – pozitiv
 • Babesia – pozitiv
 • Haemoplasma – pozitiv
 • Spirochete – pozitiv

RMN cap, coloana, zona sacroiliaca nu a evidentiat nimic. EMG -normal.

Cam asta a fost atunci, acum, aproape am terminat perioada in care am luat antibiotice in doze mici, nu sunt mai rau ca la inceputul ei, nu am avut o revenire a simptomelor, a fost la fel sau poate un pic mai bine pe partea de neuro simptome, doar ca mi-au aparut dureri in articulatiile mici de la maini si picioare. Pentru ca analizele recomandate de dl. dr. sunt super ok, voi continua tratamentul mai multe saptamani cu doze mai mari de antibiotic.

5 comentarii “Anticorpi de tot felul

 1. Buna,
  Am vazut ca ai facut f. multe teste autoimune si coagulare. La ce cabinet imi recomanzi sa le fac pe toate? Am borrelia pozitiva (dese geme), am facut o prima faza de tratament cu antibiotice, in plus si pentru subtierea sangelui, dar simptomele neuro inca persista.
  Merci!

  • Eu am facut acele teste inainte de a avea diagnostic de borelioza, cu dr. Eugenia Balanescu din Colentina, o mai gasesti si in privat la BIO Medica. Acum daca te duci si ii zici ca ai borelioza nu stiu ce o sa creada. Eu fac tratament de 1 an si 2 luni cu antibiotice si tot nu am scapat de simptomele neurologice. S-au atenuat simptonele dar tot mai am.

 2. Am rugamintea sa precizati, RMN-urile dvs cap si coloana erau curate? Ar fi binevenit rapsunsul dvs. pentru a aprecia daca situatia dvs e similara cu a fiicei mele, care in momentul actual, din partea medicului neurolog are diagnosticulde SM , insa imi dau seama din tot ce am analizat ( pe net) ca nu am epuizat deloc verificarile unei posibile infectii cu spirochete, si intentionam sa facem microscopia in camp intunecat peste 1 luna, deoarece acum se administreaza cortizon.
  Multumesc!

  • Da, RMN-ul meu era curat, si cel de la cap si cel de la coloana.
   Trebuie sa mai cautati sa cereti parerea mai multor medici.

 3. Cat de repede ati raspuns, multumesc! Eu m-am agatat de aceasta posibilitate deoarece tot din ce am citit , am priceput ca doar verificarea ELISA, care la copila a avut rezultat negativ nu e concludenta. Microsocopia in camp intunecat este cea edificatoare in cea mai mare masura. Eu asta am inteles din studiul individual, caci neurologii, dupa RMN-urile cap si coloana care prezinta multiple leziuni demielinizate, au incadrat la SM, iar borelia o considera exclusa. Traim de o luna momente de incercare, si daca nu era internetul sa aflu ca sunt posibile minuni ( terry wahls prin dieta), diagnosticari eronate, nu stiu cum reuseam sa mai gasesc speranta. Atunci, cineva de sus, probabil ne-ar fi aratat o alta cale.

  Voi reveni si eu in legatura cu dvs. indata ce voi avea si un raspuns de la Lyme diagnostic ( il face copila in jur de 20 iunie) .Oricum tot respectul meu pentru initiativa de a face publica o experienta personala , care da speranta, curaj si informatii utile oricui cauta. Multa sanatate si lumina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *